Friday, December 16, 2011

errrr,, no point =,=

salam..
lalalalalalalalala...huuuuu boring gler larh....kalu time skola dulu agk2 mse aku form 4 time mlm2 boring2 cmni aku online jew chat room kt fon aku..maxgames..penah dgr x?skg ni web ni da close da..fun gler la lepak sane..ciap leh main sorok2 lak kt situ..haha..n kalu korang nk taw, member2 kt dlm tu la member2 aku skg ni..xheran la mmber2 aku kt setiap pelusuk ngeri ade..


mcm2 orang yg aku jumpe,,n kt cni jgk la aku mule knal dunia sebenar(cheewah!)..tp yg plg pntg kene pndai pilih kwn,silap pilih huhh lu pikir sendiri la jwbnye..huuuuuuuuuu xtaw nk tulis ape sbenanye ni..point nye kt cni sbenanye aku nk ckp aku boring n rindu gler kt mmber2 aku..specially budak tu la..nape tibe2 senyap jew???



Wednesday, November 30, 2011

hippy hippy hippy ^_^+++

salam ,,chat2 ajje an sume??aku ag la chat plus2 sbb mood tgh epy gler ni...weee XD.. setelah lame mnyepikan diri n membiakan aje korang sume ternanti2 latest hot news (ekceli suam2 kuku jek :p) drpd aku, entry kali ni antara moment yg bersejarah la dlm idop aku..hehe

nk taw napew?pat wat maxis 'fren-finder' skg..tgk mane lokasi aku skg..dgn bgganye aku nk ckp yg aku kt jb skg..johor bahru k not wif justin bibir aw..hee..da nk msuk 5 hari aku kt cni,,jenjalan umah sepupu n member2..

1st day aku kt cni duk umah spupu aku jek then mlm tu member aku dtg amek..member yg ni spesel cket sbb selame 4taon kitorg kenal xpenah jmpe face to face ag..slame 4 hari aku kt sne dyrg bwk aku jln2..happening sgt lepak ngan dyrg sume..

kt Tiram Waterpark~~ni mse tggu nk jumpe ngan member aku,,fuhh neves tahap gaban mse ni *_^


 lepak kt today's

singgah kt sg kote jap sblm balik jb

kat sg kota tggi

ekot member g keje,,besh woo mam free + cdap..heee

ni antara pic yg sempat aku snap..ekceli byk ag tmpt kitowg g..mlm sblom aku balik jb tu kitorg camping kt tg balau..bbQ skali,, then tdow berbumbungkan langit mlm tu..besh sgt2..bgn pg tu huhhh sejuk giler smpai gigil2 kitowg aw..

ni ag 1 hari aku duk jb..nanti kne g jemputan kazen kawen kt KL lak awal bln 12 ni..t jln2 kt KL plak ..hehee

#suke jalan jalan :)
n ade ag 1 bende yg aku xcite kt cni, sbb bende ni personal cket so xleh r nk cite kt cni ..akhir kata * **** *** ** ****  (cm star kt langit tg balau..heeee)

 

Friday, October 7, 2011

aku bukan penganggur

salam sume..aku skg kat tempat keje..giler x update blog kat tempat keje??huheee..spt yg korang taw,mse cuti lps SPM ak jd babysitter, n mase cuti sem lepas keje jd pembantu jualan n abiz asasi ni aku keje gak utk mengisi keboringan yg amat sgt bile duk kat umah..

babysitter plus ngan pembantu jualan = keje aku skg..dua2 aku kerjakan..hehe..aku keje ngan family member aku..keje ni ok la xpenat sgt..aku ngan member aku ni pon dah mcm adek badek ..nk jaga budak ni pon xsusah sgt, cume dy susah nk makan then kene la pujuk2 baru makan..even ari ni ari jumaat aku datang jugak teman dy kat umah..aku suke kawan ngan dy..heee cam budak2 x?heee

ok la,malas nk taep byk..aku cau lu..daaaaa ^_^


Sunday, October 2, 2011

pre law dinner 2011

Assalamualaikum n very good morning sume.. ni merupakan entry terakhir aku sebelom aku pass lappy ni kat akak aku..huuu psni xtaw la ble pulak aku nk update blog comel lagi suci ni..uhuxx33..

Memandang kan tgn ni xcukup rajin nk menaip byk utk rewind balik pew citer2 menarik pd hari lepas2,so aku nk stret 4ward jew nk story pasal dinner prelaw 2011 yg bertemakan retro raya..retro raya???aku pn bingung xtaw nk pakai pew,,..dgr2 nye ekceli dorg tu wat tema Arabic or black n white tp atas sebab yg konon nye xdpt dielakkan so jd la tema raya,then xnk bg nmpak simple sgt so dorg tmbah la kt depan tu ‘retro’ ..

Ekceli aku pn xberkesempatan utk beli baju utk dinner ni..ye la mase balik kb ari tu akak aku kerja smpai mlm raya..nk arapkan cari sorg baju tu mmg  tak la..at last aku pegi survey pastu balik dgn tgn kosong n badan yg penat coz jln byk sgt..heee conclusion nye kt cni aku xpandai memilih..konon nye high taste..haha..

Ok jgn tertipu dgn conclusion di atas ea,aku xabiz membebel ag ni ok..hee..then pas cuti tu aku ni duk kalot la sbb tak de baju lg ..member2 lain dh ciap complete ngan xsososssori ag..lg 3ari nk berlangsung tu aku kuar g sp ni dgn penuh arapan dapat la baju yg seswai utk dinner tu,,tp aku pn xtaw lag ink beli baju pew..mmg terlintas di pkiran kebaya tp sah2 la aku xpakai..heee..pastu g la ronda2 CS,malang nye takde pony g menepati taste aku ni..

Lalu baju dinner ku telah di ‘sponsor’ ..sape sponsor?beliau ialah gegerl(bukan name sebenar)..huuu tanx sgt2..memandangkan baju tu xnmpak retro sgt so aku beli la xsossossori yg menampakkan elemen retro.. so inilah hasilnye



nk tgk byk ag,tgk kt fb aku ok..^^

Thursday, September 15, 2011

aidifitri 2011

salam..xsempat nk update blog..bz sgt..nway syawal ade ag ni so lom terlambat ag nk ucap selamat hari raya aidifitri..maaf zahir batin..ok ni ak upload pic raya familyku..ak suke gler ngan tema taon ni,nmpak ceria sgt2..heee








Thursday, July 28, 2011

home sweet home + durian

Adoyai nya puuuunnnnn,,,,lame dh ku xbebelog ni..huh ni pn baru bole bernafas huh huh huhhhh…..assgment ku yg memerlukan penjagaan n pemuliharaan tu ,,,alahai assgment..ni ku nk qada' balik cter lepas2..huheeee,,,ermmm xjadi la mls nk bercerita n egt balik memori lepas..kuh33..
ekceli aku baru jek abiz cuti midsem slame smggu kt klate ni..ct wtpe??tdow,,tdow,,tdow,, n durian!!!!heee..skg kn musim durian aku memanfaatkan peluang utk me'maintain'kan body ,mgekalkan 6 pax aku ni..kah33..pulut durian,murtabak durian,tempoyak ikan patik sume aku rembat..hua33..even durian free bley diangkut kt dusun tu,huhh abah beli durian gergasi ,,mmg bagak gler..berat 18kg wooo..tp xdpt la ku ase durian tu bb ku dh berangkat pulang ke melbourne ni..n aku jgk kuar kb g cari baju raya,,shantek la baju saya!hee nmpaknye raya taon ni fmily ktowg kaler **** (tuttt) ...rahsia la t basi la baju kitowg sblom raya..hehee..
dlm cuti tu jgak aten dpt taw result upu..taw x dy dpt ktne??utara jgak,perlis..hmm ku epy dy dpt smbg study tp xnak la utara,,borink kot..sume adek badek duk cni,,teringin gak nk g jln2 kt selatan..but sokay la,..n xlupe jgk ku n adeq g expo kt stadium kb ari tu,,huii mery go round..hehee n ade owg tu ckp kt ku xsdar diri dh besa pnjg..hahaa
sekembalinya ku kt cni,,ku terperasan satu mende..hmm adakah ni symptom2 yg same utk saket tu???aiyaa,,ku jew yg pk bukan2 insyallah xdew pape..ag pn dh g jmpe doktor ari tu..saya sihat ok!

Friday, July 8, 2011

saya fatin yuhanis!

salam..busy cket 2 3 ari ni..weekend ari tu ak g jln2 penang ngan bestie ak,shera..huu besh n abesh doit!haaaa..ekceli byk nk cter ni tp xdey ag ni,,t la ade mso deyh..ahad ni ak ade forum n law test ,isnin plop eco test..haiyaa busy ....doa2kan yg terbaek utk ak wokeyh??

upload pic baru cket..huuu ngade!!








Wednesday, June 22, 2011

blogku menangis lagi

salam..da nanges??ilex luu,,aku lom nk nanges ag ni..dh lame xupdate blog gempak aku ni,,(hehhh gempak la sgt)xsempat la,,al maklum la elaun da masuk..paham2 la yer..haha..mknenye aku bkn busy bb study tp $$$...hahaha

1stly aku nk citer sal bola,piala FA ari tu..citer dh basi?huhhh suke ati aku la weyh,,ni blog aku okeyh!hua3..hmmmmmmmmmmm memang frust la wa ckap lu..sape yg tgk game tu msti paham perasaan aku ni..sob3 :'( klate ku lbh berhak dpt piala tu..but sokay la dh xdew rezeki klate kali ni..xpew2 walau ape yg berlaku klate ttp juara di ati suci aku ni..kih3

belum pun berkuping luka ati aku ni bb klate kalah ari tu,,2 ari berikut nye kuar plak result MUET aku..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa frust giler arrggghhhhhh...juz got band3..xlepas la nk smbg degree law t..sokay yayank,,try ur best 4 next MUET..next MUET??yupe! aku ambik MUET ag skali..n aku arap ni kali terakhir aku ambik MUET,,no more MUET after dis ok..klu ekot kan mmg aku mls nk ambik dh,,tp parents galakkan utk try ag..mane taw adew rezeki kali ni..

ni cter plg latest dari aku..aku sakit..skg pon aku tgh mam ubat,,dh la kene hisap..seb baek xpahit sgt...huuuu xnak sakit..tp doktor lom mgesahkan aku sakit pew,,..td aku g cek sbb da ade simtop2 sakit tu..doktor ckp insyaALLAH xdew pape..arap sgt xdew pape...AMIN..korang doa2 kan aku jgak ok^_^sbb aku nk hepi,,dh letih nanges.....

Friday, June 10, 2011

rindu terubat

Salam sume..dah2 lupekan sume masalah idop ni ok,,ari ni aku nak cite pasal rindu aku yg telah terubat ni..hehe :)

pagi semalam family aku datang merbok,,oyeah2!!xcited hepi sangat2..maklum la sepanjang aku study kat merbok da nk dekat setaon ni ,ni la kali pertama family aku datang..hepi xhingat!sebenarnye dyrg datang nk anta adek aku yg dapat sambung study kat matrik penang,so ondaway nak anta dyrg datang ambik aku kt cni dulu memandang kan aku sibuk sangat nk menyibuk..haha

dyrg sampai sebelom subuh kt sg.petani..lepas subuh tu aku dh bangun n bersiap..awal gler aku bangun,klu aku ade klas pagi pon aku xbangun seawal tu..heee punye la xcited..aku pakai bju baru,,wink2 *_* ahaxx..penuh kete sebab sume ade umi abah along abe ngoh abe chik n adeq..

dalam 30minit smpai la tmpat yg dituju kolej matrikulasi pulau pinang yg trletak di seberang prai..dekat jew ngan tempat aku,aku engtkan jao..cm xrase pon g penang,ase cam dlm kedah lagi..sampai jew kt matrix tu 1st impression aku mcm skola,,sory 2 say..huhu..sebelom adek aku dpt tawaran kt cni adek aku da study kt uitm machang slame 3mggu tp disebabkan dy lebih berminat dgn kos yg ditawarkan di matrix so dy quit la uitm..huu 1stime la adek aku ni duk hostel,xmcm adek badek yg len yg bpengalaman duk hostel since skola menengah lagi..arap2 pndai la jga diri ye ble duk tmpt org..

lepas ciap daftar sume abe ngoh pon ditinggalkan..hux3 jgn nanges k..hahaa..then aku ajak dyrg g tanjung dawai aku nk dyrg rase seafood kt cni..tp kitorg xbernaseb baek sbb kitorg smpai awal sangat kedai pon xbukak lagi..so kitorg juz jalan2 menikmati keindahan tanjung dawai yg xseberapa tu..

lepas minum ayak nyioq kt ctu kitorg pon bergerak ke destinasi seterusnye..lokasi seterusnye ialah taman rekreasi tupah..tmpat ni dekat jew ngan u aku..spt biase adeq la yg plg xcited nk mandi ..aku pon nk mndi tp xdew baju la..so aku bgmbar jew la(perkara wajib tu..hee)







ekceli aku plan nk g jgak kt tgjg dawai balik utk dyrg kenyangkan perut sebelom balik tp mase xmengizin kan..n taw x aku ajak dyrg makan ktne??kedai thai dpn u aku jew atau lebih femes dpanggey kedai kopok free..hee..not bad la makan kt cni n plg nyakut dy punye ABC..hee tu umi yg order sbb dr pg td ag nk ABC kate nye..

pastu aku bawak dyrg menerokai keindahan uitm aku..heee aku ajak dyrg singgah solat kt pusat islam uitm..then dyrg pon anta la aku ke tmpat asal ku,,kt mne ag klu bukan kolej masria 1..huu..tp sebelom tu aku dapat selendang baru,,temkiu2^^

begitulah seronok nye aku menyambut kehadiran family ku yg terchenta..terubat la rindu aku ni..almaklum la aku tggal kan umah smggu lebih awal sbb g kL ari tu..kol 4 dyrg pon bertolak balik klate..bye2 im gonna mish yuolls!!^_^

Saturday, June 4, 2011

izin kan aku....

hmmmm...baru jew beberapa jam yg lalu aku epy sgt2 n dlm mood tu ase ingin nk terbang melayang2..aku betol2 nk terokai dunia yg serba indah ni..

hmmmm...baru jew beberapa minit yg lalu aku konfius,,something goes wrong spt dipermainkan oleh takdir idop..xboleh kew aku nk epy dgn tenang???????

hmmmm...bwu jew aku wat keputusan pg td..taw x betapa susah keputusan tu dlm idop aku???napew tibe2 jd mcm ni?????

izinkan aku utk bahagia walau utk seketika...

Thursday, June 2, 2011

kerdil nye insan ini

assalamualaikum pembuka bicara..
bwu beberapa saat td aku ase kecewa ngan diri sndiri..ble aku tgk keadaan diri aku skrg ni huhhhhhh!!sgguh mengecewakan..setiap insan dikurniakan kelebihan keistimewaan masing2..but ape yg ade kt aku skrg ni,,aku xnampak pon sbrg kelebihan or keistiwaan itu ade kt aku..

ok la senang cter ble ak tgk org keliling ak n mende2 yg dkt ngan aku skrg ni..klu dlm family aku ni xdew la myumbang ape2 pon spt kakak aku n adek aku..byk mende yg aku xreti nk buat mcm dyrg..im useless..klu bab study plak xdew ape yg dpt di bgga kan..since spm 2years ago,im not get any A..how vOdo aku ni hah?dh lame aku xrase kemanisan ble dpt kejayaan..adakah memang aku tak berpeluang ag?jeles sgt2 ngan kwn2,ngan pointer yg bgtu gempak..tp ape je ade kt aku..sesungguhnye ak nk sgt tgk wajah2 kesayangan aku,umi n abah hepi dgn kejayaan aku..rndu nya saat2 mcm tu..bkn mcm lately ni,salu jew ak persembahkan result yg agk mgecewakan..umi abah,,sory sgt2..

klu dlm klas plak,aku hanye la student yg bese..xfemes pn,cm klu aku xde dlm klas tu pn xmmberikan ape2 kesan..mmg utk kos aku ni demand 4 da person dat can talk..im not talkative one laa..klu sembang2 ngan geng bole la,cepat jew..ntah aku pn xtaw la,aku minat law tp aku xdpt jd student yg di frame kn utk dak law..klu aku xdpt smbung law aku nk smbg kos pew??aku xtaw ape yg ptot ak ambik sbb salunye org pilih kos bdasarkan pew yg kte minat or pew yg kte leh wt bdasarkan kelebihan yg ade pd diri masing2..so klu aku ni pew aku leh wt??

then klu dr segi mcari pasangan idop lak,,huhhh zero la..tipu la klu aku ckp aku xjeles lgsg dgn org sekeliling yg dh kapel..tp xbrmaksud aku bgtu terdesak utk kapel,yesss aku mmg lbh suke idop single mcm ni ..bg aku,aku msih lom cukup dewasa utk msuk alam chenta chintun ni..terpulang la org nk ckp aku ni tipu ke ape..aku ase pn aku cm xberhak utk bahagia bersama org yg kte suke n yg kte syg..salu sgt aku suke kt org yg salah,mksud ak org yg xsepatot nye aku suke..nape ngan aku ni?bkn mudah utk aku suke kt seseorg tu..ade jgak member2 cakap aku ni high taste..tp aku xrase pn aku ni trlalu memilih tp dh mmg itu yg aku rase..tp ble aku dh suke kt seseorg tu,trsalah suke plak..aku xsepatot nye suke kt dia..ni bkn skali,tp dh byk kali kot mende ni jd kat aku..then klu yg suke kt plak,aku pulak yg xboleh suke kt dy balik..pstu kire mcm aku plak yg kecewa kan org tu..jahat nye aku..huuhhhh mmg aku ni xdtakdirkan utk masuk alam ni kot..n mybe kawen pon arranged married..

org ckp klu xpandai mende ni mybe kte pndai wt mende laen..cntoh nye xpandai masak tp otak cair,4flat tu ujung jari jew..xcmrlang study tp pndai mgaji al-Quran,expert ilmu agama..but look at me,,ape yg adew??aku xleh menyumbang utk diri sndiri apatah ag org laen..xbleh bg ape2 melaenkan mgecewakan org..im sorry

bkn bermaksud utk x mnsyukuri nikmat n kurniaan ALLAH SWT ..aku dh cukup bersyukur dgn pew yg aku ade skrg..sekadar utk muhasabah diri..

Monday, May 30, 2011

KL aku menjerit

salam 1KL..

sdh lme wa postpone2 nk story mkn angin wa ni..tp wa bz la dew,sori sgt..wa da terbiase ngan KL ni...alohhhh wekkk nk tubik mutoh ija kuning serow..heh bunyi wa awa duk kl 5ari..haha

yea2!!kawe suko sgt2 ni mugo lamo dh kawe nk g derak nk keliling donia xleh,keliling kl pade dh la..ari mulo2 tu dk gulen2 dumoh jah..ari kedua tu sunie bwk g times square mugo kawe oyap nk g nepik ctu..haha

mula2 g jamu perut dulu kt foodcourt..ak order sweet sour chicken rice..rasanye??huu mghampakan,,ase cm mkn satey n hasil nye ak xdapat abiz kan dgn cemerlang ..huhuu..then g pusing2 snap2 gmbar skepim duo..phtu jeng3 sapa tmpat yg ringin dtuju..theme park..waaa besh xengat la,,mula2 tu takot gak smpai ase klu ajal ak kat cni ak redha,sape suh vodo g men mende ngeri tu..tp lps tu ak enjoy glow r,agknye org2 ctu tgk ak ngila pom knfius kali..haha ngila xbenti dek pong..phtu bunyi la soro ore sebeloh,"xsey doh xsey doh xsey doh";aten..hahaha..phtu naek supo tulo mene laen pon..nk prakbih mene tu 3kali gop aten mutoh..huuu cian dy..balik dey la ak beli kemeja so,,huuu ak dk glow kemeja loni xtaw bkpo..hehe

male tu plop g bukit ampang..cni bleh tgk seluruh bandaraya KL yg cukup indah skali dilimpahi cahaya neon..hehee

esok nye plop g sogo..tp sblom smpai tu dey la aten bwekkk skali ,dlm gelas plop tu..haha..cian mctem..tp posing supo tulo..hee

esok nye plop g tgk movie..bena nye nk g klcc tp aten plop xbpo sehat so g dekat2 sdh la..g la galaxy ampang,dkt jah ngan umah..tp ble smpai ctu sedih molep ak serow,ibarat idop segan mapuh xsey la..lph make g la tgk cter nur kasuh the movie..bpe bintang??3.6 jew kot..sadis sgt cter tuh..

mlm nye g i-city shah alam..mmg besh la..kitorg msuk umah salji..ggrrrrr sejuk gler nk mati..xtaw la ore dk overseas tu idop gnow sejuk nk mapuh gtu..xsggup la nk dk lmo2 serow cramp tgn nga kaki..tp mmg besh la,come plop tu dale tu..meme puah ati la derak..sblom balik tu sggah kt downtown cheras..ala2 wakaf che yeh kito la..tp cni ado urut2 oleh oku atau pon ore indon or bangla..tp jln2 tgk bare meta jah mugo xcekak dh..huu smbil2 tu tggu sunie try urur kaki 20hengget saje..

then tibe la ari las ak dk ctu..tghari tu g lunch kt restoran klate kt pantai dalam..restoran anis putri..(anis gop tu patot la cedap,,nyum33.hehee)phtu g la alah ko klcc plop..pusim2 jln..kt cni jgak ak jmpe kwn chattin ak..hehe nice to meet u:)..phtu g plop jusco maluri,g beli brg cket sblom btolak ke sp mlm tu..

balik umah ciap2 g sggah make kt taman melati..cdap jgak nasi ayam nye..huu kyg la..phtu kol 12.30 am tu btolak la ak ke bumi merbok..bye2 KL..really nice city:)i will mish u t0ooo..

Monday, May 23, 2011

derak sikit..

salam ..blo view blog ni bru kawe prasey gpow la kwe nk bobey kt post hk bwh ni..hahaha..sumbax la tuu..

pg td kwe bru jah sapa key el aka kolupor..hehe..ni mai derak cni nk abis sisa2 cuti sem ni..loni xtaw ag nk g mano tp kwe trimo dh jmputan dinner male ni..tp xtaw la nk g ko xsey..bukey jual mahal dop,tp xbeso la cni..

tgh ari td kwe g tubik beli kdai kt umah ni..kak kwe la dk ngidam nk minum teh o beng jak atas bas male ag..kwe pom g la teme..blo kwe srok skali,masyaallah..rasow supo air hk adek kwe hk bosu wt..xdop raso air teh la ore oyp..patot la mkdaro kwe oyp xleh dh nk jupo teh o beng cni..hmmm klate jah adow teh o beng hk real..

k la mls dh nk naep..t kwe story ag cuti2 msia kwe kali ni k^^

Friday, May 20, 2011

tebolas la

Salam sume,hye3..meme xdey la loni nk bobey cni..kawe sbg pkerje ni meme cbuk,umoh pom xdey nk tgk..ni nk cto sal kwe kisoh tebolas ni..xtaw la bkpo jd tebolas g2,phtu brigak vodo plop tu..xtaw la nk letok mano dh idong kawe hk xbrapo nk macong ni..aishhh..bolox molep la serow..tp dh brigak tu xleh nk wt gnow dh..wawawaaa..ku insiprasikan kisah dbawah ini bdasarkan kisah benar..
domo(bukan name sebenar)ni mnt nk jd org kanan bos dy..mse mula2 domo kje mmg domo xmnat lgsg dgn keje tu tp makin hari makin domo ase seronok ngan keje tu,smpai kdg2 kalu domo x prgi keje 1 ari domo akan ase ari domo xsempurna..makin ari makin tggi smgt domo utk jd pkrje trbaek lantas jd org kanan bos..pejam celik pejam celik dh brtahun domo bkrja kt cmpany tu..even domo xdnaek kn pgkat domo ttp brusaha,sntiase bkerja utk mmberikan yg trbaek utk bos domo..domo salu wt yg tbaek utk nmpak sempurna dmata bos..even sesekali domo pnah mdapat tawaran keje d tmpat laen yg lbh mewah,lbh bgus n lbh stabil tp domo tetap setia bkrja d cmpany tu..domo ttp bkrja even domo taw utk mjadi org kanan bos tu amat susah utk dcapai mmndangkan bos sdh ade org kanan yg bos bru jew lantik..even domo jelez n sdikit xbpuas ati dgn plantikan tu tp domo teruskan jgk usaha domo tu dgn bsgguh2.. smpai la suatu ari tu domo tclap lgkah..tndakan domo tu mgkin mjejaskan peluang domo utk dnaekkan pgkat..bos domo sedikit curiga dgn domo ,memungkinkan domo x amanah dlm keje..huhhh domo amat kuatir skg..domo nk sgt keje tu!!!! 
so mcm mne??pew yg domo prlu wt???huu ak pn knfius..
huuu mls la nk pkir..ni ak nk oyp esok ari las ak kijo tu..huuu sadis jgop raso..phni xleh dh nk pakai tdg hk free mahal plop tu..hehe..im gonna mish them!

Sunday, May 15, 2011

happy mothers day




salam ...happy mothers day to all the mothers in da world!!!

Tuesday, May 10, 2011

first time

Assalamualaikum..
….every time I look at you is like a first time…lalala..
Ak ske gler r lgu taylor swift yg ni..esspecially part lirik ni..hehe..tp ak nk cter sal first time dlm idop ak ni..lately ni byk sgt mende yg ak xpnah wt tp ak da wt..
1st time;
§  keje
§  wt pgakuan brani mati(ni rhsia)
§  dpt gaji
§  mymbut ari pekerja >1st may
§  beli blaus..heee
§   nset ilang
§  isi minyak kete sndiri
ak xsmpat nk blogging bb ak keje la..akhirnye tcapai gak cite2 nk keje tu..skg da genap sbulan ak bstatus pekerja cemerlang..hehe..ble keje ni ak jmpe mcm2 owg..tp ak nk rgkas kn kt cni jadi la org yg berbudi bahasa n saling mghormati..skg ak da makin nmpak jelas pangai owg..ade yg nmpak baek,sopan tp sbnanye hak hak tuih!!!xdew budi bhasa n adab.. huhh mls ak nk cte sal pangai insan yg bname manusia ni yg berbin n berbintikan bapak dy ni..
2nd point tu ak tak nak cter..hehe..lompat kt 3rd point..part ni plg teruja,,dpt gaji ..1st time dpt gaji ni..ase mcm pelik n jggal jew bb selame ni ak keje cm utk tlg bos jew (ala2 eklas la=) tp ak dbayar plak..hehe..tenkiu bos..bos ak memang baek,pemurah…(ni bukan nk bodek yer)hahaa..
Da name pon pekerja so ak mymbut hari pkerja la beberapa hari lalu..tp ak xcuti pon,mklumla pekerja yg cmerlang n pnuh dedikasi ni msti la xsuke cuti..wuwuuuu.. tp ase jggal gak la ble ade owg wish an..n bla333 merapu full stop.
Ak beli blaus..ni mnde baru dlm idop ak ni..eleh beli blaus 1 pon da kecoh 1donia!weyhhh,,,ekot ak lash.. tp seyez mase nk pilih blaus tu aka se cm ade owg geletek cket..haha..geli kot..ak suke tgk owg pakai tp ak xterdetik pon nk pkai gak an..dis is my 1st time^^,
Ni cm mengong cket,,agak r..da sehari semalam ak besedih gler nk mat inset ak ilang ni..da nk give pon ak nk cari nset tu..tp lhamdulillah r jmpe jgak..heee ak yg cuai + tebolas sbenanye..
Yg last ni xley blah pnye point..nk mnyibuk gak an..ak bgga pt isi minyak kete sendiri..bgga kot dpt pegang mnde tu..haha..kredit to ejaq dgn pnuh sabarnye mngajar step2 tersebut..hahaha
Ok la utk kali ni..tp cm kejap jew plak ak ase mase blalu..ujung bulan ni ak da masuk part 3..ak keje ag skg ni,t beberapa aria g ak letak jawatan ni ak g jln2 tgk donia indah ni pstu teruskan idop ak cm bese sbg student^_^

Friday, March 18, 2011

bday gurl lagi...hehehe

Assalamualaikum..
Guano adik kakok bereh blako ko?hee sedak kecek la loni ni,,kawe duk klate ni..hehehee…nk nyohor la ni..

Alhamdulillah la ak slamat sapa klate terchenta ni..hk ganas nyo ak xtdow pom atas bas spnjg pjalanan tu(mace la skalo ak tdow..hee)..male tu spt yg umi jnji kn , celebrate bday..bia la lepah lamo dh pom,jd bday gurl mace..hehehe..tp smbt kali ni laen cket..sep kawe jamu cendol,,cdap molep..slurpppp


(ak napok air liur mu neleh tuwh,,cover cket weyh)ajin ore wt ko cndol utk bday?haha..n ni la satu2nya adiah hk ak buleh male tu,eklas dr adek..haha
Try la teka gapow dale tu..
buku law?salah!
buku agama?salah!
majalah klik?salah!
bukan buku mewarne apatah lagi buku lali..haha
sbenanye buku diary lame ak..baso budok sggoh la..haha..adek oyp dy wi bb dy tbace hk ak duk tulih2 sal bday sapow2 jah hk ak taw dlm diary tu..mmg la ak egt skmo bday sdara n saem2 ak..saem hk skoloh rndah ak egt ag sore2..hehe
phtu umi nk bg adiah kasut ktku tp tkot ak xkeney klu dy beli..dy pehe dh ank dy sore ni pyh nk keney bare cket..so umi wi duit n suh ak g bli sndiri..umi oyp dy tgk ak dk pakai converse tu mse zmn ak skola ag, suh ak pkai hk baru plop..timo kaseh mi,,prase gop umi ko kasut anis dih?hee..anis xksah pom pkai kasut lamo ni bena,syg kasut ni..hee byk kenangan etep..along,abe ngoh, abe chik,,ak masih menunggu adiah dr kalian yea..haha=)

huuuu serow bebas ni bb final exam abih dh..alhamdulillah ..walaopon ado setengah2 tu nk laung deras dale dewan tu sbb payoh..tp serow nk laung deras gop mso bleh soalan essay bel260 bb topic tu benanyo topic debate ak ari tu n soalan library bb tu pon part hk ak wt mse assgment group aritu..syukur sgt2..smoge result nanti xmengeciwakan..amin

Abih jah exam tu ak nga rumet ak nurul tubik g cs..g jln2,mkn2 n tgk the chronicle of merong mahawingwing..haha..besh la cto ni,dgn ayt2 yg begitu puitis..oww hk rock pon buleh goyang..hak3..ak kno tgk gop la sblom balik klate .pehe2 la klate xdop pawagam..kalu xtgk ni kito ngejah nga hk cetak pasar male la dop?ko gano sep kito?haha..brigak!tp bereh eh stakat xdop pawagam klate kito ni..buleh idop molep2 segar buga ag eh dop..huu..n umi ado oyp dulu dy ajin msuk pggung ,taw dop bpo ya bayar?80sen jah..kalu loni 80sen gak agk2 bapo ya cd cetak tu lanun nk jual eh???

Thursday, March 3, 2011

puasa blogging utk sementara waktu

Assalamualaikum WBT……
Hmmmmmmm..lame ku termenung mgenangkan perjalanan idop ak ni..pejam celik, pejam celik,celik2 pejam..t pejam xcelik2 plak..klu mati pn xdew owg kesah,nobody cares..ishhh napew ak ckp cmni??ntah xtaw3.. ak ase cm sume org nk tggal kn ak..hux3.. k lupekn sal ni ok..
Ni nk ckp yg ak kt cni dh nk abiz sem 2,ag 1mggu nk final exam..ase cm kejap jew mse brlalu tnpe kte sedari kn.. lappy ni pon ak dh kne passing kt my sis esok..how sad,,I will mish dis lappy.. t xdew la yg teman kn ak time ak borink… t revision week ni no more blogging,no more facebooking, no more stalking(ngeee*_*) yg ade hanya la study,study,study n study ok.. hope dpt wt yg terbaek utk final t..insyallah..even ak ase cm kosong jew pale ak ni,nk jwb pew ntah..
Esok dh xdew klas..klas ak dpt ct awal ,,jgn jelez..td ak test utk critical thinking..huh gler susah, smpai ak berhempas pulas utk mjawab solan2 tersebut..smpai berdarah tangan ak ni..xcaye?btol tgn ak kuar darah td,seb bek xmenitis kt kertas exam..huu btol2 kritikal ni


cian x?:'((meraih smpati n test anda punya rate of empathy..kweng3)
Tp alhamdulillah la,ak n bdak klas ak sume dh dpt abis kan sem 2 ni dgn cemerlang skali(cemerlang la sgt)..tp xleh nk wt konklusi ag la selagi xmenempuhi final..owh final yg menakutkan,menggerunkan,,so scary mery maa..tp seyezly ase cm xcaye jew dh nk final..ase bwu jew smlm kalut2 ngan asgment,ngan debate n bla3..

Huuuu sedey la plak nk bjauhan dgn lappy ni..skg ni tgh mghabis kan sisa2 mse bsame ngan lappy ni..t xtaw la ble plak ak nk update blog ni..t pas final ak twus ak balik klate terchenta ku..t klu ak update pon msti mse tuwh ak dh kt klate..n aka rap sgt mse tu ak dh dapat lupe kan kesedihan ak ni..insyallah..

t cuti sem ni ak nk wt pew ntah..ak teringin nk keje,teringin sgt2..tp xraw la nk kejew apew ..ag pn ak xdew pgalaman kejew melainkan jd babysitter ..heheee..ak arap sgt cuti ak ni xmemborinkan..taw2 jew la sk ni jenis yg pat borink.. n spt bese ak teringin la nk g jln2,nk g jln kt mne2 jew.. jalan2 lihat dunia,,sonok nye…tp 1 jew masalah nye sape jew yg sudi nk bwk ak jln2????

Tuesday, March 1, 2011

plz ,,wake up!!

YA ALLAH sedihnye ak...sedih sgt3..ak xseko sapa jadi gni..mno diri ak hk dulu??ak kne tabah..walaupon ak xcayo diri ak leh hadapi semo ni..YA ALLAH tabah kan la diri ak..ak xse jd lemah gni..n ak nk jnji nga diri ak,ni last airmate mengalir sbb ni..bkpo nga ak selamo ni??nk sedap ati skmo sapa wt plbagai andaian,,benanyo ak xleh n xse trimo hakikat idop ni..plz,,buko la mata mu luas2..plz demi diri mu,fatin yuhanis!sapa bilo mu nk jd gni??mu pehey ko dop keajaiban xkan muncul dlm dunia realiti??berpijak lah di bumi yg nyata! mu jah xsey bgn dr mmpi mu tuh!

YA ALLAH dekat kn lah diriku dgnMU..ak xmahu lalai,ak ingin sentiase dgnMU..tabah kn la dirimu utk mghadapi dugaan ini..bkn ak xpnah fkir,tp ak je yg degil!degil sgt nk ikut kate ati..ak xse pkir sbb ak tkot,ak tkot ak xleh lalui..loni terey2 dh depe mata ak..tp ak jah wt xnapok..bkpo?sbb mu tkot nga dri mu sndri,tkot dirimu xleh trimo..

YA ALLAH tabah kn la diri ini..ak xtaw dh dk oyp ko sapo ni?td ak msg ko saem ak,tp xdop respon pn,mybe dy ade hal..ak terpkse cter kt kwn ak sowg ni even kitorg xrapat tp ak xtaw dh nk oyp ko sapow..ase berat sgt palo ni..tlg la marah ak,tlg la sedar kn ak..tp sblom ni bkn nye dyrg ajin marah n sedar kn ak,ajin tp ak stil gop dgn cara ak 'juz go wit da flow'.. n ble jd dh depey mate ak loni ak plop xleh trimo..bkpo???meme vodoh eh serow..mnde laen ak xtkot n ak akui mybe ni kelemahan ak..tp ak xleh letak ego ak kt tapok kaki mcm hk ore laen sggup wt..

YA ALLAH sedarkan lah aku..ak egt ag saem ak oyp,n ak ase mnde dh jd kt tmpt ak loni..ak pn xtaw,tp gpow hk wt kte sedeyh ni bkn sbb laen tp sbb kenangan..yes,mybe btol..sbb kte dh terbiase..tp ak xsey dh pkir sal ni,ase serabut sgt..tp jaoh dsudut ati ak msih ade ag ase xsey lepah..tgk,,meme degil la ak ni!!tp sapa blo weyh??wake up dear!!plz.....

Monday, February 28, 2011

perut apakah ini??

Salam sume...
1stly nk oyp ak kenye..2ndly nk oyp ak kenye..3rdly nk oyp ak kenye..next nk oyp ak kenye..besides that, nk oyp ak kenye..furthermore,nk oyp ak kenye.. on the other hand, nk oyp ak kenye ..then nk oyp ak kenye ..in addition, nk oyp ak kenye.. in conclusion ,ak make banyok sgt3!!!

stat male sep ni wt bday male tu xbreti ag ak make..esok nye,rumet ak ajok tubik cs..phtu kitorg g mjamu perut di secret recipe..ak membaham spageti meatball nga jus apple kasturi..fuhhhh cdap sgt3!! n spt bese,xsoh klu g situ xmake kek..sep dy tamboh kek 2slice..phtu bleh free air nga kepok ag..kenye molep,nyada nk prakbih hk tu tuwh.. abih sep ak make dale RM124++ (gilow???)

abih make tu ,fida tpom ajok g tnjung dawai.. ak ni nk g la tp sibo saloh gop nk tggal rumet ni..mugo mai skali ,balik pom skali la dih.. tp mujur la sep dy xdop kijo mano lepok2 meta jah la kt cs.. ak pon on jah la nk g tnjg dawai tu..ak mikir klu x g ari tu ble ag bleh bb nk lepah final ni xdey dh, ak balik klate awal.. phtu fida n da gang mai la ambik ak kt cs.. fida ado la kirim mcflurry nga paparoti..mjur la ak xgilow nk bli gop..tehey2, bb nk g tnjg dawai soh2 dh nk make..sipe space dale perut la konon..haha

sapa tnjg dawai dale kol 8..photoshoot?msti la itu kn perkara wajib..hehe..ketah3 posing maut, g la make..tp heran perut ak ni xase kenye pon,ase mcm xmake pon td..kitorg oda tomyam cmpur,ikan bakar(ikey toko),kerabu pauh,daging msk merah,sotong celup tepong,my fav air nyior n bla3..(xegt laa,refer kt gmbr deyh)..tgh2 duk make tu teringat mse bule poso bb ado air nyior phtu make mase lph garib gtu..hehe ..gogeng3 abih la spingge nasik,ngatoh kerabu pauh plop..teringat ko kerabu pauh abah wat dumoh..bia xleh lawey hk abah pon,abih supo tulo gop..haha ..phtu g bayar la..mulo2 egt ko RM76 jah bb tgk kt resit dy v tu..sapa2 kat kaunter dy kirow plop..76 adalah no meja yer,bukan harga makanan yer..kah3 lawok ngoti la ..tett333(bunyi kalkulator mahal dy) ok,RM96++..gulp(ak telan air liur)make punye pasal terbang ag wit ak..waaAA(double gilow)

balik then sapa uitm dale kol 10.. bukak pintu bilik ak napo ado ag 1/4 kek bday ak..sapo nk make tuwh?bele2 online tu cuit cket,cuit cket,cuit cket,,lamo2 cuit byk la wey..haha ..meme hebat la perut ak ni..

phtu pg td mamatie,maksdaro ak kol..dy oyp loni dy dk sg.petani,adow kijo sini..n petey ni dy nk ajok ak g tnjg dawai..tnjg dawai??makan ag,,padahal marin baru ak g melantak disitu..tp ak xoyp la ak g doh marin tu,,(nk mapuh la oyp dy gap) abih kelas ganti kol 6 ..dale kol 7 mamatie mai ambik ak kt uitm.. n supo ak score dh ,,ak make ag, mjamu perut comel ku ini..kuh3..murah rezeki perut lately ni..heee..kitorg oder tomyam cmpur,ikan bakar(ikey siakap),kailan goreng,telur dadar,udang celup tepong,ulam2 n arini ak oder air laici lak..abih spingge tu ak nmboh plop sbb mamatie xabih(bena terpkse ni make..hahaha)..guga3 abih,,earghhh(sedawa)hax3 ..asenye abih dale RM67++..tp heran bkpo murah plop,sdg kn lauk ari ni ag byk dr lauk hk sep ak oder marin..klu ore blanjo ni jd muroh plop..haisyy,rugi r wit ak marin..ngeee

huuu,,hebat dop perut ak??hk ak herey nyo ak xbuey ag ni,nyo dk mano la ramai2 dale perut ni..klu g2 gak meme luas la perut ak ni..gtu citer perut ajaib ak ni..sok murah rezeki kot mano plop tu..hehe..tp bimbe gop ni,make byk ni kno kure dh..wit pom kur dh ni..adusss..terpakse la ak bdiet ngan xeklas..hee*_^

Saturday, February 26, 2011

cerita di hari ulang tahun ke19

Assalamulaikum WBT...

happy bday to me,happy bday to me,happy 19th bday to me,happy bday to me..hepy2^^,

mlm td, sblom 12am dh ade org wish bday ak..nk jd owg 1st konon..hehe..btw trime kaseh sgt2,egt gak kt kte yea..time kaseh kt korg2 yg wish bday..ak hargai sgt..yg calling2 n msg tu time kaseh..tgh dk cbuk jwb col n reply msg,..ak bunyi org ketuk pintu...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bwu ak pasan rumet ak xdew kt bilik..bukak pintu dyrg muncul dgn cweet cupcake..tkezut n terkesima sebentar ye ak kt situ..hee..tanx korang..muahxx99..lwt gak ak tdow ,bkn study utk test law sok tp reply msg wish bday dyrg kt fb..hehe.org egt kt kte kne hrgai la kn^^ mekaseh ag skali..

pg ni ak pg test,pg yg sggoh cerah..hee..test ok jew..umrah ckp muke ak pucat arini..yekew??then ak blik bilik cm bese..tgk cermin, yupe mmg muka ak pucat cket arini
       
ntah xtaw npew..ekceli rumet ak nk ajk kuar utk clebr8 bday ak tp cncel lak bb dyrg ade keje yg xleh elak..sokay,nmpak nye ak dk sowg2 jew dlm bilik..

online fb jap..tenkiyu very much ya,rmai plak yg wish(tp klu fb xremind,korg xegt kot..hehe) lps mg'like' n bterime kaseh kt sume yg wish bday ak kt fb ..pwut ak ase saket sgt2,nk cdap pwut n ati yg ase kosong arini ak memujuk diri dgn mam cklat VH even cklat tu kecik jek..ak xdpt abiz kn,pwut ak btmbh saket..opss lupe cklat tu roast almond!aiyakk!npew la pwut saket arini,seb bek xkuar arini ..klu kuar jgak mmg xleh jln la..n ak pn xdew selera nk mam..huuu

then utk mceria kn ari pntg dlm idop ak ni ak nk kol mmber2 ak..kn dpt free col arini so nk mnfaat kn la..tp ampeh dyrg xjawab pon..waaA,,ak mule trase sesuatu mngalir di pipi..npew arini?xpatot btol..n npew ak snsitif sgt arini??xleh2 ,utk 'penuh' kn ari ak ni ak tdow..ptg tu ak bgn n kol aten jap..tp xdew bnde pon nk ckp..tp ade la dy tnye ak dpt ape arini?dpt pew?nothim but never mind..ak taw dyrg bz bb nk prepared utk test pg td..aten ckp t ak dtg umah dy t celebr8 same..tq sis!!hehe

sblom mndi tu ak kol umah..ckp ngan adek ak..haha mmg klaka cter2 dy..ade dy ckp"adek xnk msuk form1,adek nk trus msuk U jew"..sblom tu dy ckp dy kene rotan bb dpt D mse exam..hah mmg layak sgt msuk U dek..haha..pstu ak kol kwn ak gossipgurl jap..hee..pstu kol mmber2 lme..mcm rmai jek,tp ak kol 2org jek..tq la sudi ckp ngan ak even kta xdew modal nk borak..haha..ok la tu dh ase ok cket dr siang td..

mse tgh gayut tu anna,rumet ak tetibe saket pale..ak xtaw nk wt cmne,ak suwh dy tdow tp makin teruk lak saket nye..ak n nurul xtaw nk wt cmne..tgh duk kalut2 tu ade org ketuk pintu bilik..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

''SUPRISE!!!"
"HAPPY BIRTHDAY!!!"

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪Happy♪♫•*¨*•.¸¸¸¸. •*¨*•♫♪Birthday To You♪♫•*¨*•.¸¸ ¸¸.•*¨*•♫♪Happy Birthday To You ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪Happy Birthday To You ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪... ...Happy Birthday To You!♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪


classmates ak dtg bwk bday kek..ak speechless!seyezly terkujat..dyrg dtg ramai2 serbu bilik ak..waAAA terharu n xsgka sgt..pstu kitorg kuar clebr8 kt court kt lua block ..tp sygnye anna n nurul xleh smbut skali..ak pn serba slh nk tggal dyrg kt bilik..

pastu ak sedikit memalu meow ngan dyrg..ngeeeeee*_* sblom mkn2 tu kitorg bercerita dulu sal plan dyrg yg hmpir kntoi arini..haha..pstu ak plak dpkse cerita perasaan ak spnjg arini..ak dgn pnuh sgn silu nyew bercerita ..ciap record ag ucapan bday gurl td tp xley letak kt cni bb seksi sgt kitorg especially ak la bb akn kne terjah td..haha

ak pn buat la pgakuan td,,haha..antara nyew ak cdey sgt sbena nye td..dyrg wt dono jew,wish pon dyrg xegt..ble sowg tu wish bwu la everyone egt..mybe ak kot yg over snsitif arini o.O# n ak cter la pew yg ak wt utk mghepikn diri spnjg ari ni..n part yg plg cdey ble ak kol mmber2 ak n akak ak td sume nye tnye cmne,"dpt pew arini?ade x kwn2 wt sometin?"..hux3:'( smpai ati tnye solan cmtu..

n kitorg pon makan3..ni kek bday ak..chocolate cake my fav!!nyum3



[pic xsempat nk upload ag]



ikhlas dari hatiku<3<3

oyeah,,ari yg suram bertukar jd memori terindah..trime kaseh byk kt korang sume..ak dh xtaw nk ckp cmne utk btaw yg ak btol2 hargai korang^^..million of tanxx..

credit to my lovely n noty fwens: fida,umrah,bella,pah,thah,nina,zati,ain  n my lovely n sweet roomates: nurul n anna
sayangs korang sgt999..muahxx*_*






Thursday, February 24, 2011

my dream birthday party^_^

Assalamualaikum..hye!!
mood-excited nk update blog arini..hee..dtujukan khas utk diriku yg terchenta ni..tgh mghitung saat ni utk memasuki alam 19..hehe..t bday ak ni ak ade test law,at 1st ak ase cm ‘arrgghhh’ jgak la..bb klu bleh ak nk spnjg ari 2 indah jew..even xdpt celebrate pon leh senyum sowg2 spnjg ari kt dlm bilik pn jd la..tp dh ade test nk wt cmne kn,tp xpew la test kjap jew..then ak lps test msti aku ase ag bebas kn??hopefully la^_^
ok,lupe kn sal mnde laen k..arini ak nk citer sal birthday party impian ak..hehe..klu blogger tkenal tu cter sal ‘my dream wedding’,ak plak nk cter sal ‘my dream birthday party’..yela klu ak nk cter sal wedding ak lmbt ag kn,ntah xtaw ble kn so ak cter sal bday party ni memandang kn bday ku juz around da corner..hehe.. even bunyi nye agak gedik tp suke ati ak la..mane la taw kn suatu ari nnti jadi reality, sape taw kn, ade yg ikhlas nk sponsor..sgt d alu2 kn ye..haha (jela cket)
detik 12malam

salunye owg tnjuk bunge api utk taon baru n mrdeka jew kn..so utk bday ak ak impikan pkul 12 tu percikan bunge api mghiasi langit malam tu..kire nye korang wt suprise la utk ak ni..so ak pon terharu,menitiskan airmate suci ni..haha..beriye x?hee..time ni la nk demand kn..
theme

tema yg ak impikan utk bday ak ialah cheers n colourful..npew bkn merah??bkn ak xnak merah tp cm sume owg taw ak gler addict merah an so cm streotype plak klu ak pilih merah..tema merah smpan wedding t..hex3..klu bleh ak nk ble owg berada kt party 2 ceria dgn warne warni..kn cumel klu ade merah,kuning,ijau,purple n etc..so attire tetamu pn msti la kalerful mean xleh pkai sometin yg 1 kaler jew ok..
venue




tmpat yg ak prefer adalah tmpat terbuka..cntohnye,kt taman bb ak ske suasana ijau n ade munge2 kalerful pstu muncul lak pelangi ptg kt situ..waA xtahan wey..pstu tmpat yg dekat dgn air cm pntai,tasek,air terjun..wuwu beshnye..then ade belon warnewarni plak kt setiap sudut..
invitation
Msti la ak nk invite sume owg dtg ramai2..arini ari utk hepi2..ak nk sume sedara2 ak,jiran2,member2 ak dr tadika,skola rndahku skkota,skola menengahku smkkota n smkkamil serta member2 uitm..pstu kwn2 chatting ak kt maxgames dlu,mgs3,mlife,bots,speesh yg xpnah ak jmpe 2.. sume la owg yg knal ak secara xlgsung 2..korang sume djemput,jgn memalu tucen lak..so kt cni la kte reramai wt reunion n gathering skali..haha advanced x??
cake


(slipper??snsitif ni..huuu)











unik sgt,style kot..ak suke^^


Hahh ni mnde wajib la kn ble bday..tp ak ni knfius la nk pilih yg mcm mne..sume nye nmpak cntek n sdap jew..tp ni la antara cake yg ak impressed ble tgk..n ak ase klu btol2 bday cake ak ni mmg ak xmam la sbb sayang cntek sgt..so lbh baek bia kn smpai basi asalkn beliau sedia cntek jew..haha ngexx..
meal

part ni plg besh..untuk santapan tetamu msti la yg cdap2,makanan fav ak..tp fav ak manyak la(ak kn suke makan)..ape ekk?byk sgt makanan dlm pale ak skg ni..hah,menu wajib msti la bihun goreng umi ak..fuhh korang sume kene rase ni..xdew owg yg leh wt bihun sesedap ni aw..n ak nk suwh nenek ak wt kn pulut kuning skali..pastu tetamu jgak bley berBBQ kt situ..stok tu mmg ak sediakan so xyah risau,bakor ler byk mne yg kowg nk bakor ye(kite bakor jew!)..n ak ske koktail n buah2an,so ak akn pstikan sume tu terhidang ckup utk para tetamu..n xlupe jgak coklat..i luv chocolate!!







huhh,,'berair mulut' ak tgk chocolate2 ni..nyumm33,,nk mam sgt3(tetibe ase lapar..haha)n xlupe jgak kt bdak comot kt umah ak tu,ak bg eskem n gula2 byk2..ak pon nk jgak eskem tu,klu xdew mcflurry,baskinrobin pn ok..keh3..then, ak akn sedia kn chef mmg xpert msk sume mnde kt situ so korang order la pew yg korang nk order,..korang nk pew ckp jew,tomyam seafood?nasik korek2?nasi bujang?nasi minyak?nasik ujan ribut?pulut durian?bubur pulut itam?murtabak durian?jeput xbpo rajin?kuey taek itik?sume dtggung beres..over x?bia la nme pon impian kn..hehe..
penyeri majlis
ok..idop ak ni mmg xbseri klo xdew music..so spnjg ari tu lagu2 fav ak akn berkumandang k..ak repeat,lagu2 fav ak ..means bkn fav korang k..so tahan la taek tinge tu klo xsuke dgr lagu fav ak..haha..then pelbagai xtvt yg menarik utk korang yg ak syg n hargai ni ase btol2 njoy dtg party ak ni..kte bley maen sukaneka kn..so njoy la korang ye..pstu lupe nk mention td,setiap tetamu dwajib kn bwk adiah lbh..mksud ak yg ag 1 tu utk tukar2 antara korang..so kirenye bkn bday gurl jew yg dpt adiah ari tu..(mcm la sume nk bg adiah kt ak..heh)so,setiap orang akan dpt adiah..tp adiah tu jgn r skema sgt,faham kn mksud ak?cntoh nye,korang ley bg bawang kew,batu kew,papew jew la yg xlogik..bwu fun kn..


then sbg phargaan ak kt korang sume ak nk bg cupcakes yg comel ni kt korang..hee





then last skali ak nk bergambar ngan korang sume..ni kn sweet moment dlm idop ak..bkn utk ak sowg jew tp bia jd sweet memory utk korang jgax..so sume wajib brgambar yea,xdew exeption pn..heee,,ni la bday party impian ak..sume nyew kalerful ,tp nmpak cm byk pink n girlish jew an,tu sume secare xsngaje yea..merah ttp dihatiku..hopefully 1 ari nnti smpat la ak nk rase sume ni..so ade x sapew2 yg bermurah ati nk sponsor ni??klo ade ak syg ko damn2,ko la org plg baek ats donia ni,,eh teman donia akhirat..xpon klo laki an,ko la jodoh ak..ahaxxx*_*muahxx^_^


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...